About Me

My photo
" saya adalah saya . awak adalah awak . saya adalah seorang perempuan . awak adalah seorang lelaki . saya punya impian tersendiri . awak juga ada impian kan ? saya nak capai impian saya . awak nak capai impian awak . sekarang saya disini , awak disana . di kesempatan akan datang saya dan awak akan dipertemukan . jumpe nanti ! " "Sepasang kasut saya hilang sebelah , tapi saya pasti satu hari nanti saya akan jumpa kasut yang hilang itu - Awak "

alert

Pemilik blog ini sangat cuai ketika memandu keyboardnya . Oleh yang demikian , sebarang TYPO adalah amat dikesali . Kelajuan memandu adalah tahap 240 km/j . Segala kesalahan adalah amat dikesali . Sekian .

Saturday, November 30, 2013

HUJUNG BULAN

setiap kali hujung bulan mesti serabut . tiap kali serabut mesti hujung bulan . tapi kalau serabut tak payah tunggu hujung bulan kot . setiap hari tengok muka orang yang sombong pun aku dah serabut . macam sabut kelapa . susah nak dileraikan .


tapi kenape hujung bulan je ? bukan hujung bulan ke rase nak happy happy sikit . yela , nak gaji . nak pikir apelagi . tggu boss masukkan duet dalam akaun kan dah happy ! yeay , thanks alot boss . tapi sebelum dapat gaji hasil titik peluh sebulan tuh , mesti kene usaha keras sikit . mane boleh nak senang je . kate makan gaji bute pulak nanti . tak elok lah macam tu . kate kak mas , rezeki tak berkat . ishh , tak nak lah macam tu kan . kite kerja biar setimpal . 




kenape hujung bulan kerja pun jadi lambat . serius aku tak paham dengan orang sekeliling nie . tapi time time ni lah orang akaun macam aku mula nak meroyan kalau kerja loading je . dah tu bilenye kami nak closing ? ingat company ni ayah aku punye ? kalau ayah aku punye pun aku nak korang semua closing awal . jangan lelambat . kang bankrap company ayah aku sape yang nak tanggung aku pulak kan ?


sesiap sedialah orang orang yang berkenaan dengan perangai meroyan kami bile hujung bulan ye . baik yang sibuk nak rebut printer , sibuk nak rebut mesin potostat . meroyan habis . sampaikan nak pegi toilet pun kiteorang postpone . *sila jangan tiru aksi ini , kerana membahayakan kesihatan* . kadang hujung bulan jugak selera makan dah tersekat . busy risaukan keje siap ke tak . closing tetap closing . kalau closing jatuh public , memang rezeki aku kerja time korang seoronok melayan kerenah anak , date dengan pakwe/makwe . sedangkan aku , abaikan pakwe duduk depan pc keyin keyin keyin keyin sampai siap . time ni memang aku pantang dikacau . siap aku meroyan habiskan menanah telinga kau dengar . hahaha


orang operation pun stress nampak kami si orang akaun kerja sampai petang . selalu tepat je mase waktu balik dah beratur depat mesin punch kad , yelah kami masih punch kad lagi bukan gune swap kad mcm korang tu . so punye panjang beratur kalah orang order mcdonals tau . 


senahkepoci : biarlah kelam kabut kami , kami tetap cool bile kene marah . hujung bulan nielah bole nampak perangai sebenar . nak nak yang suke gelabah keje takut tak siap . 


No comments: