About Me

My photo
" saya adalah saya . awak adalah awak . saya adalah seorang perempuan . awak adalah seorang lelaki . saya punya impian tersendiri . awak juga ada impian kan ? saya nak capai impian saya . awak nak capai impian awak . sekarang saya disini , awak disana . di kesempatan akan datang saya dan awak akan dipertemukan . jumpe nanti ! " "Sepasang kasut saya hilang sebelah , tapi saya pasti satu hari nanti saya akan jumpa kasut yang hilang itu - Awak "

alert

Pemilik blog ini sangat cuai ketika memandu keyboardnya . Oleh yang demikian , sebarang TYPO adalah amat dikesali . Kelajuan memandu adalah tahap 240 km/j . Segala kesalahan adalah amat dikesali . Sekian .

Wednesday, January 8, 2014

JOM SUPPORT ONLINE BUSINESS !

hai , today is time to promote ans support kawan kawan punye business . hehe bukan ade share ape pun . but just nak tolong kawan . kalau bukan kite yang tolong kawan sape lagi kan ?

actually business ni satu yang adventure . sebab sape yang berani tanggung untung rugi ni memang sangat penyabar orangnye . sebab tak semestinye berniaga selalu untung . ade jugak pasang surut dia . kadang untung kadang rugi kadang biase je still maintain . nak start business ni kene ade modal . and you must know marketing and strategi berniaga . baru lah syok ! 

tapi kalau aku yang suruh berniaga , memang malas . malas nak buat marketing and malas nak tanggung semuanya . itulah aku yang sangat leceh . berkire gile bab duet . and mostly aku tak berani nak tanggung risiko . so sebab tu aku tak layak langsung nak berniaga . anyway , aku bole support sesape yang berniaga , baik secara bukak butik , kedai kecik kecik or online shopping . semua tetap namanya berniaga .

nama dia aisyah . seorang perempuan . aku kenal dia dari group SB(sahabat blogger) *kalau tak silap lah . aku firstly tempah double loved craft (DLC) specialy for kawan aku yang bertunang . memula aku tak ade idea nak bagi ape . so decide nak bagi  DLC kat dia . just wasap kat aisya . and die design untuk aku .design dia cantik . aku suke . yang menerima juga suke . itulah yang gembira sebenarnya . hajat tercapai . thanks aisya ! i will support your business . kalau korang nak tempah DLC ni pegi je kat page FB dia Double Loved Craft atau terus ke blog dia Double Loved . terus direct contact dia pun bole . anything ade details kat page dengan blog dia . 


Yang ni aku tempah khas untuk kawan yang jauh nu haa . akhirnye percintaan mereka telah diikat tali pertunangan . aku tumpang gembira . maju kedepan lagi . aku jugak ketinggalan zaman . haha .

pemilik littlelovershop namanye awin . name glamor . dia nie membe sekolah rendah aku dulu . business ape yang dia buat ? jual barangan perempuan . just follow instagram dia littlelovershop . kat situ awak awak semua boleh skroll tengok mane yang berkenan cecepat wasap dia . nanti habis stok pulak . kadang dia ade buat preorder , jangan nak bazir air mate nangis hentak hentak kaki ok . tunggu dia preorder baru bole dapat . senang nak bekerjasam dengan dia . aku suke insta dia sebab measurement saiz baju tu semua die bagi detail . senang lah aku yang saiz gajah ni nak ukur kat badan . kalau tak , memang bazir karen beli . last kene bebel dengan mem . biase dah tuuu . ingat , grab this chance cepat ! aku dah grab satu baju . muat ! rase nak grab lagi , tapi , tunggu lah . hehehe

lagi satu kawan yang aku kenal dari SB , hafiz hafizol . secara kebetulan nama nak dekat same dengan aku dah . haha dia nie pulak business photog . asal dia terengganu . orangnye kecik molek je . slim , tapi macam bodyguard aku yang sasa . hehe sorry pijo . actually aku tak penah jumpe dia face to face . tapi kadang komen komen kat fb . kalau sesape nak buat event ke ape ke kan , memerlukan khidmat photog just contact dia . buat mase ni tak boleh nak wasap ke bbm ke wechat dia ke . sebab dengan cite , kalau dia dapat BR1M dia nak beli smartphong . hehe semoga tercapai pijo . anything just pegi like page die dulu and do contact him if need this service . HS Photog dia ni pemilik blog Bukan Sekadar Rupa


Yang ni photo yang bole buat aku tergugat , bukan sebab jeles model tu . sebab bile aku nak macam ni . haha . model dua ni  sebenarnye jointventure business . yeke ? kalau tak betul sorry pijo . semoga terus maju business anda ye . marketing sangat menarik ! keep it up .

Akhir sekali . business makan . kalau bab makanan ni aku lemah sikit la . pepaham je la badan aku macam mane kan . bab makanan kene jejaga sikit . naik berat memang asyik kene perli je . tapi sebab dah selalu kene perli , tak heran pun . werkkk :P dia nie kawan sekolah aku jugak . glamor nama dia rem . jual makanan macam kek tu ala durian crepe ke kan , cream puff , and banyak lagi . business ni tak membuat delivery . sorry buat yang jauh . area service bukit kapar , selangor . datang pickup order anda sendiri . takpe , permulaan tak de delivery , aku doakan business maju and ade service delivery ! nanti lagi ramai yang order . alhamdulillah rezeki  . do follow insta dia rahimahadeep . tengok mane yang gugat nafsu makan cepat order . sebab dia boss die pembuat . so ade limit order . haha . semoga berkembang dengan maju business ni oke .


4 business yang berlainan . semua aku pernah try service dia . kecuali HS Photog . sebabnya aku tak ade event kawen ke tunang ke buat mase ni . so maybe later i need your service pijo , tu pun kalau sanggup datang selangor . hahaha aku ucapkan semoga berjaya buat semua kengkawan . teruskan usaha . marketing kene bagus barulah business maju . terus terus tekan gear pecut ! in shaa allah rezeki ade kat memana .

senahkepoci : business aku maybe business jual tudung terpakai or selendang tak pun baju . haha selalu sangat beli online . sampai almari baju pun tak muat . naseb la kau pieja !

Tuesday, January 7, 2014

JODOH ITU MILIK ALLAH

hai . entri terbaru lagi . 

ya , memang diakui aku kurang bergaul dengan lelaki . tapi tak bermakna aku lesbian or pendam dendam dalam hati terhadap lelaki . mungkin kerana aku kurang selesa . tapi , aku kene atasi masalah ni jugak nanti .

ceritanya mula dari seorang despatch kat office aku , perwatakan dia degil , chubby , keras kepala , tua 2 tahun dari aku . mase aku memula masuk office ni , memang boss aku kate nama aku nak dekat same dengan despatch . so aku tergerak hati tanya nama dia ape . so boss kate FIZA . same dah . bile officemate tanye nama aku ape , aku jawab  fiza . boss pun kate susah lah name same . yang lain buat muke pelik . same dengan sape ? tu despatch kite . ohhh , itu bukan fiza , dia fizal . aiyaa , sama saje . fiza jugak . gelak satu office .

actually nama sebenar dia norfhizal . and nama aku norhafizah . but for boss chinese macam dia tu , dia anggap nama aku same . mostly tak same kan ? so boss decide nak panggil aku nor , yang lain tak setuju . for 1 month only boss panggil nor , then dia pun start panggil fiza . sebenarnye yang fizal ni boss memang panggil dia fiza , tanpa sebutan L , tu yang keliru . nak dijadikan cerita , boss kalau panggil kadang buat aku terperasan . tapi masih boleh cover lagi . hihihi

dah 6 bulan . kakak kakak kat office ni perasan something . dia dia kate aku dengan mamat nie ade jodoh . sebabnya ade persamaan sikit . yang same contohnye chubby chubby kiteorang tembam kat pipi , badan same taff , tinggi lebeh kurang , muka ade iras iras *orang kate jodoh dekat kalau ade irass muka same *,warna kulit sama , naik moto pegi keje pun same . so many persamaan katanye . tapi aku biase je .

malasnye nak layan gosip gosip ni . ade yang niat kate nak kenen kenen kan aku dengan dia .  hmmm cemana ni ? tapi semuanya saje je . nak sakat sakat adik adik macam aku ni . yelah , yang lain semua dah kawen . just aku je dengan mamat ni masih single . aku single but not available for this time period until soon . kalau mamat tu aku tak pasti . gaya macam dah ade makwe .

anything jodoh di tangan Allah . kalau sudah takdir , terima dengan redha .

senahkepoci : lemas dengan soalan bile lagi nak kawen sejak berumur masuk 20-an ni . makcik pakcik adik kakak semua , setakat tanya kalau tak bagi calon baik jangan tanye . jangan buat saya terase hati lah . sentap tahu !

NAK NI , NAK NI !

lepas 2013 labuhkan tirai , maka bukak buku baru . nak kene buat wishlist baru 2014 . tapi ape yang nak wishlist ? jom cekdaout !


first , nak I-phong .


hmm agaknye bile bole dapat ye ? bukan nak belagak or what . tapi nie kepuasan dunia teknologi zaman sekarang . buat yang rase membazir , jangan pasang wishlist macam aku . biar aku je yang pasang wishlist ni . semua sebab aku stress dengan phone yang sekarang ni . hang dia boleh kate setiap saat , nak slide unlock pun bole hang ? hmmm dugaan betol . ke sebab beli cap ayam ? hehe


second . degree .


2013 Berjaya menamatkan degree selama 1 sem je , tapi tak patahkan semangat aku . masih banyak lagi alternative lain . bak kate pepatah , nak seribu daya . kate adnan sempit *kat mane ade highway , kat situ ade aku*. jangan cepat putus asa . usaha dengan cara lain kalau cara tu tak dapat . jangan jangan putus asa . sedang diproses permohonan ni .


third , tayar empat yang mampu .


buat mase ni , hasil usaha sendiri dah ad tayar dua . tapi masih ade setahun setengah ansuran . pejam celik kejap lagi habis lah tu . start kene kumpul duet nak d/p nanti . dalam mase yang same , usahaka kumpul duet untuk wshlist second tu . sebab nak gune fully duet sendiri kalau boleh .


first , second , third . cukuplah buat mase ni . tak nak lebih sangat . nanti satu ape pun tak dapat . yang penting usaha , bersabar , jangan putus asa . in shaa allah akan de keceriaan mase akan dating . aminn

MASIH INGAT 2013 ?

hai , assalamualaikum . kite dah berada di tahun 2014 . tahun baru , hari ke 7 . dan semuanya seperti sedia kala dan masih terkawal . masih seorang yang bergelar perempuan yang bernama norhafizah .
masih seperti dulu tapi macam ade satu yang bakal meningkat . nak tahu ape ? hmmm umur . ya , umur semakin tambah . kalah 2013 berusia 23 , 2014 bakal berumur 24 . Alhamdulillah masih bernyawa .

jom kite imbas kembali ape yag terjadi sepanjang 2013 . dengan tulus ikhlas , entry nie mesti panjang . sebab banya yang berlaku sepanjang 2013 , manis , sedeh semua ade .

FEBRUARI
dengan rasa berat hati , berat melepaskan tanggungjawab , terpakse berhenti . semasak masak keputusan telah dibuat and lastly officially tarik diri dari UMT , Terengganu . banyak kenangan kat sane . most important makwe yang bernama atiqahsayuti  dia the only one yang masuk kepala dengan aku . seriously sekarang kalau boleh nak jumpe dia nak story memacam macam dulu kat sane . nak kate jauh tak , sesame duduk Selangor . tapi sebab dia study , jadual pack and aku seorang workaholic memang susah . kalau dia baca , aku nak cakap kat dia *aku rindu kau weh , rindu nak ke kelas sesame , cerita sesame , kau bimbing aku ke jalan yang benar* . one day ataubile memasing kawen nanti mesti kene jumpe  !

MAC
lepas keputusan tu , kene kuat semangat teruskan hidup . jadinya perlu bekerja ! hasil pertolongan ayah , aku dapat kerja . thanks ayah . I love you so much ! one day , two day , three day . cukuplah jadi seorang yang pendiam . akhirnya tunjuk belang dengan officemate . kenal dengan dua orang lelaki berpangkat adik sebab lebih muda ni buat aku rase aku tua . biaselah memula masing masing malu , senyap . tapi bile dah kenal tu diaaa . tekejut ! dari cerita yang basic terus ke yang sangat personal . kalau sehari tak mengusik aku , memang bukan dia la . azim , zahi . sesuai sangat gandingan ni kalau dengan aku. tapi yang best , kami walaupun sekejap kenal dah mesra .

JULAI
setelah bergelar pelajar jurusan diploma teknologi maklumat selama 3 tahun , akhirnya hasil yang dinantikan tiba . saat paling manis . penat lelah selama ini membuahkan hasil . MAJLIS KONVOKESYEN ke-8 PSIS,sabak bernam . nak pegi majlis ni terpaksa ambik cuti 3 hari . hee seriously sorry boss , bukan sengaja nak cuti lame . tapi keadaan terpakse . mase nie lah na peluk cium kawan kawan lepas setahun tak jumpe . timeni lah nak posing macam ni posing macam tu . lepak kat tempat selalu lepak dulu . mase nie je la yang ade . nak harap mase lain memang tak . susah . really enjoy this moment and kenangan ni tak boleh delete dari memori .

DISEMBER
setelah 6 bulan tempoh percubaan , aku secara rasminya bergelat seorang kerani cabuk kat satu company . memang jawatan aku tak bagus macam orang lain . tapi bersyukur sebab kalau itu rezeki aku , aku terima . nak sampaikan ke tempoh enam bulan tu , susah dia jangan cakap la . dengan hati yang kuat , jiwa kental semua Berjaya ! dan rezeki makin bertambah sebab dapat B . dengar khabar 1 bulan , tapi lepas ade yang tak puas hati , ditapis semula akhirnya data separuh , tetap bersyukur . Alhamdulillah , terima kasih .

Yang lain biase biase je :
dah dapat beli asset sendiri untk kegunaan mase depan . walaupun asset kecik , tapi amat bermakna bagi aku . walau dua tayar , hujan panas sekali aku tetap setia dengan buahati yang satu ni . yang manisny bile dapat jumpe kawan yang kenal in media social . tak harap yang tinggi . just jumpe dan spend time dah sangat bermakna . terima kasih awak sebab dating jauh . harapan tahun ni adelah one day kite spend time lagi . ramai kawan kawan yang kawen tahun ni . ucapan dari saya selamat pengantin baru dan semoga berkekalan hingga keakhirnya . buat yang bertunang , tahniah selangkah maju kedepan menuju ke alam perkahwinan in shaa allah . semoga doa kalian dipermudahkan semuanya .  tumpang gembira .


Walau ape yang berlaku , hidup mesti diteruskan . buat yang selalu cari pasal semoga dapat hidayah supaya janganlah buat susah orang . jaga hal masing masing . jangan dengki dengan rezeki orang . kalau bersabar , in shaa allah mungkin ade rezeki buat awak jugak . just lambat and cepat je . ok ?

senahkepoci : dah 2014 , please yang belum move on sila move on cepat . nak buat wishlist 2014 ni . tapi nanti lah . tunggu .