About Me

My photo
" saya adalah saya . awak adalah awak . saya adalah seorang perempuan . awak adalah seorang lelaki . saya punya impian tersendiri . awak juga ada impian kan ? saya nak capai impian saya . awak nak capai impian awak . sekarang saya disini , awak disana . di kesempatan akan datang saya dan awak akan dipertemukan . jumpe nanti ! " "Sepasang kasut saya hilang sebelah , tapi saya pasti satu hari nanti saya akan jumpa kasut yang hilang itu - Awak "

alert

Pemilik blog ini sangat cuai ketika memandu keyboardnya . Oleh yang demikian , sebarang TYPO adalah amat dikesali . Kelajuan memandu adalah tahap 240 km/j . Segala kesalahan adalah amat dikesali . Sekian .

Tuesday, January 7, 2014

JODOH ITU MILIK ALLAH

hai . entri terbaru lagi . 

ya , memang diakui aku kurang bergaul dengan lelaki . tapi tak bermakna aku lesbian or pendam dendam dalam hati terhadap lelaki . mungkin kerana aku kurang selesa . tapi , aku kene atasi masalah ni jugak nanti .

ceritanya mula dari seorang despatch kat office aku , perwatakan dia degil , chubby , keras kepala , tua 2 tahun dari aku . mase aku memula masuk office ni , memang boss aku kate nama aku nak dekat same dengan despatch . so aku tergerak hati tanya nama dia ape . so boss kate FIZA . same dah . bile officemate tanye nama aku ape , aku jawab  fiza . boss pun kate susah lah name same . yang lain buat muke pelik . same dengan sape ? tu despatch kite . ohhh , itu bukan fiza , dia fizal . aiyaa , sama saje . fiza jugak . gelak satu office .

actually nama sebenar dia norfhizal . and nama aku norhafizah . but for boss chinese macam dia tu , dia anggap nama aku same . mostly tak same kan ? so boss decide nak panggil aku nor , yang lain tak setuju . for 1 month only boss panggil nor , then dia pun start panggil fiza . sebenarnye yang fizal ni boss memang panggil dia fiza , tanpa sebutan L , tu yang keliru . nak dijadikan cerita , boss kalau panggil kadang buat aku terperasan . tapi masih boleh cover lagi . hihihi

dah 6 bulan . kakak kakak kat office ni perasan something . dia dia kate aku dengan mamat nie ade jodoh . sebabnya ade persamaan sikit . yang same contohnye chubby chubby kiteorang tembam kat pipi , badan same taff , tinggi lebeh kurang , muka ade iras iras *orang kate jodoh dekat kalau ade irass muka same *,warna kulit sama , naik moto pegi keje pun same . so many persamaan katanye . tapi aku biase je .

malasnye nak layan gosip gosip ni . ade yang niat kate nak kenen kenen kan aku dengan dia .  hmmm cemana ni ? tapi semuanya saje je . nak sakat sakat adik adik macam aku ni . yelah , yang lain semua dah kawen . just aku je dengan mamat ni masih single . aku single but not available for this time period until soon . kalau mamat tu aku tak pasti . gaya macam dah ade makwe .

anything jodoh di tangan Allah . kalau sudah takdir , terima dengan redha .

senahkepoci : lemas dengan soalan bile lagi nak kawen sejak berumur masuk 20-an ni . makcik pakcik adik kakak semua , setakat tanya kalau tak bagi calon baik jangan tanye . jangan buat saya terase hati lah . sentap tahu !

No comments: