About Me

My photo
" saya adalah saya . awak adalah awak . saya adalah seorang perempuan . awak adalah seorang lelaki . saya punya impian tersendiri . awak juga ada impian kan ? saya nak capai impian saya . awak nak capai impian awak . sekarang saya disini , awak disana . di kesempatan akan datang saya dan awak akan dipertemukan . jumpe nanti ! " "Sepasang kasut saya hilang sebelah , tapi saya pasti satu hari nanti saya akan jumpa kasut yang hilang itu - Awak "

alert

Pemilik blog ini sangat cuai ketika memandu keyboardnya . Oleh yang demikian , sebarang TYPO adalah amat dikesali . Kelajuan memandu adalah tahap 240 km/j . Segala kesalahan adalah amat dikesali . Sekian .

Wednesday, January 8, 2014

JOM SUPPORT ONLINE BUSINESS !

hai , today is time to promote ans support kawan kawan punye business . hehe bukan ade share ape pun . but just nak tolong kawan . kalau bukan kite yang tolong kawan sape lagi kan ?

actually business ni satu yang adventure . sebab sape yang berani tanggung untung rugi ni memang sangat penyabar orangnye . sebab tak semestinye berniaga selalu untung . ade jugak pasang surut dia . kadang untung kadang rugi kadang biase je still maintain . nak start business ni kene ade modal . and you must know marketing and strategi berniaga . baru lah syok ! 

tapi kalau aku yang suruh berniaga , memang malas . malas nak buat marketing and malas nak tanggung semuanya . itulah aku yang sangat leceh . berkire gile bab duet . and mostly aku tak berani nak tanggung risiko . so sebab tu aku tak layak langsung nak berniaga . anyway , aku bole support sesape yang berniaga , baik secara bukak butik , kedai kecik kecik or online shopping . semua tetap namanya berniaga .

nama dia aisyah . seorang perempuan . aku kenal dia dari group SB(sahabat blogger) *kalau tak silap lah . aku firstly tempah double loved craft (DLC) specialy for kawan aku yang bertunang . memula aku tak ade idea nak bagi ape . so decide nak bagi  DLC kat dia . just wasap kat aisya . and die design untuk aku .design dia cantik . aku suke . yang menerima juga suke . itulah yang gembira sebenarnya . hajat tercapai . thanks aisya ! i will support your business . kalau korang nak tempah DLC ni pegi je kat page FB dia Double Loved Craft atau terus ke blog dia Double Loved . terus direct contact dia pun bole . anything ade details kat page dengan blog dia . 


Yang ni aku tempah khas untuk kawan yang jauh nu haa . akhirnye percintaan mereka telah diikat tali pertunangan . aku tumpang gembira . maju kedepan lagi . aku jugak ketinggalan zaman . haha .

pemilik littlelovershop namanye awin . name glamor . dia nie membe sekolah rendah aku dulu . business ape yang dia buat ? jual barangan perempuan . just follow instagram dia littlelovershop . kat situ awak awak semua boleh skroll tengok mane yang berkenan cecepat wasap dia . nanti habis stok pulak . kadang dia ade buat preorder , jangan nak bazir air mate nangis hentak hentak kaki ok . tunggu dia preorder baru bole dapat . senang nak bekerjasam dengan dia . aku suke insta dia sebab measurement saiz baju tu semua die bagi detail . senang lah aku yang saiz gajah ni nak ukur kat badan . kalau tak , memang bazir karen beli . last kene bebel dengan mem . biase dah tuuu . ingat , grab this chance cepat ! aku dah grab satu baju . muat ! rase nak grab lagi , tapi , tunggu lah . hehehe

lagi satu kawan yang aku kenal dari SB , hafiz hafizol . secara kebetulan nama nak dekat same dengan aku dah . haha dia nie pulak business photog . asal dia terengganu . orangnye kecik molek je . slim , tapi macam bodyguard aku yang sasa . hehe sorry pijo . actually aku tak penah jumpe dia face to face . tapi kadang komen komen kat fb . kalau sesape nak buat event ke ape ke kan , memerlukan khidmat photog just contact dia . buat mase ni tak boleh nak wasap ke bbm ke wechat dia ke . sebab dengan cite , kalau dia dapat BR1M dia nak beli smartphong . hehe semoga tercapai pijo . anything just pegi like page die dulu and do contact him if need this service . HS Photog dia ni pemilik blog Bukan Sekadar Rupa


Yang ni photo yang bole buat aku tergugat , bukan sebab jeles model tu . sebab bile aku nak macam ni . haha . model dua ni  sebenarnye jointventure business . yeke ? kalau tak betul sorry pijo . semoga terus maju business anda ye . marketing sangat menarik ! keep it up .

Akhir sekali . business makan . kalau bab makanan ni aku lemah sikit la . pepaham je la badan aku macam mane kan . bab makanan kene jejaga sikit . naik berat memang asyik kene perli je . tapi sebab dah selalu kene perli , tak heran pun . werkkk :P dia nie kawan sekolah aku jugak . glamor nama dia rem . jual makanan macam kek tu ala durian crepe ke kan , cream puff , and banyak lagi . business ni tak membuat delivery . sorry buat yang jauh . area service bukit kapar , selangor . datang pickup order anda sendiri . takpe , permulaan tak de delivery , aku doakan business maju and ade service delivery ! nanti lagi ramai yang order . alhamdulillah rezeki  . do follow insta dia rahimahadeep . tengok mane yang gugat nafsu makan cepat order . sebab dia boss die pembuat . so ade limit order . haha . semoga berkembang dengan maju business ni oke .


4 business yang berlainan . semua aku pernah try service dia . kecuali HS Photog . sebabnya aku tak ade event kawen ke tunang ke buat mase ni . so maybe later i need your service pijo , tu pun kalau sanggup datang selangor . hahaha aku ucapkan semoga berjaya buat semua kengkawan . teruskan usaha . marketing kene bagus barulah business maju . terus terus tekan gear pecut ! in shaa allah rezeki ade kat memana .

senahkepoci : business aku maybe business jual tudung terpakai or selendang tak pun baju . haha selalu sangat beli online . sampai almari baju pun tak muat . naseb la kau pieja !

No comments: