About Me

My photo
" saya adalah saya . awak adalah awak . saya adalah seorang perempuan . awak adalah seorang lelaki . saya punya impian tersendiri . awak juga ada impian kan ? saya nak capai impian saya . awak nak capai impian awak . sekarang saya disini , awak disana . di kesempatan akan datang saya dan awak akan dipertemukan . jumpe nanti ! " "Sepasang kasut saya hilang sebelah , tapi saya pasti satu hari nanti saya akan jumpa kasut yang hilang itu - Awak "

alert

Pemilik blog ini sangat cuai ketika memandu keyboardnya . Oleh yang demikian , sebarang TYPO adalah amat dikesali . Kelajuan memandu adalah tahap 240 km/j . Segala kesalahan adalah amat dikesali . Sekian .

Tuesday, January 7, 2014

MASIH INGAT 2013 ?

hai , assalamualaikum . kite dah berada di tahun 2014 . tahun baru , hari ke 7 . dan semuanya seperti sedia kala dan masih terkawal . masih seorang yang bergelar perempuan yang bernama norhafizah .
masih seperti dulu tapi macam ade satu yang bakal meningkat . nak tahu ape ? hmmm umur . ya , umur semakin tambah . kalah 2013 berusia 23 , 2014 bakal berumur 24 . Alhamdulillah masih bernyawa .

jom kite imbas kembali ape yag terjadi sepanjang 2013 . dengan tulus ikhlas , entry nie mesti panjang . sebab banya yang berlaku sepanjang 2013 , manis , sedeh semua ade .

FEBRUARI
dengan rasa berat hati , berat melepaskan tanggungjawab , terpakse berhenti . semasak masak keputusan telah dibuat and lastly officially tarik diri dari UMT , Terengganu . banyak kenangan kat sane . most important makwe yang bernama atiqahsayuti  dia the only one yang masuk kepala dengan aku . seriously sekarang kalau boleh nak jumpe dia nak story memacam macam dulu kat sane . nak kate jauh tak , sesame duduk Selangor . tapi sebab dia study , jadual pack and aku seorang workaholic memang susah . kalau dia baca , aku nak cakap kat dia *aku rindu kau weh , rindu nak ke kelas sesame , cerita sesame , kau bimbing aku ke jalan yang benar* . one day ataubile memasing kawen nanti mesti kene jumpe  !

MAC
lepas keputusan tu , kene kuat semangat teruskan hidup . jadinya perlu bekerja ! hasil pertolongan ayah , aku dapat kerja . thanks ayah . I love you so much ! one day , two day , three day . cukuplah jadi seorang yang pendiam . akhirnya tunjuk belang dengan officemate . kenal dengan dua orang lelaki berpangkat adik sebab lebih muda ni buat aku rase aku tua . biaselah memula masing masing malu , senyap . tapi bile dah kenal tu diaaa . tekejut ! dari cerita yang basic terus ke yang sangat personal . kalau sehari tak mengusik aku , memang bukan dia la . azim , zahi . sesuai sangat gandingan ni kalau dengan aku. tapi yang best , kami walaupun sekejap kenal dah mesra .

JULAI
setelah bergelar pelajar jurusan diploma teknologi maklumat selama 3 tahun , akhirnya hasil yang dinantikan tiba . saat paling manis . penat lelah selama ini membuahkan hasil . MAJLIS KONVOKESYEN ke-8 PSIS,sabak bernam . nak pegi majlis ni terpaksa ambik cuti 3 hari . hee seriously sorry boss , bukan sengaja nak cuti lame . tapi keadaan terpakse . mase nie lah na peluk cium kawan kawan lepas setahun tak jumpe . timeni lah nak posing macam ni posing macam tu . lepak kat tempat selalu lepak dulu . mase nie je la yang ade . nak harap mase lain memang tak . susah . really enjoy this moment and kenangan ni tak boleh delete dari memori .

DISEMBER
setelah 6 bulan tempoh percubaan , aku secara rasminya bergelat seorang kerani cabuk kat satu company . memang jawatan aku tak bagus macam orang lain . tapi bersyukur sebab kalau itu rezeki aku , aku terima . nak sampaikan ke tempoh enam bulan tu , susah dia jangan cakap la . dengan hati yang kuat , jiwa kental semua Berjaya ! dan rezeki makin bertambah sebab dapat B . dengar khabar 1 bulan , tapi lepas ade yang tak puas hati , ditapis semula akhirnya data separuh , tetap bersyukur . Alhamdulillah , terima kasih .

Yang lain biase biase je :
dah dapat beli asset sendiri untk kegunaan mase depan . walaupun asset kecik , tapi amat bermakna bagi aku . walau dua tayar , hujan panas sekali aku tetap setia dengan buahati yang satu ni . yang manisny bile dapat jumpe kawan yang kenal in media social . tak harap yang tinggi . just jumpe dan spend time dah sangat bermakna . terima kasih awak sebab dating jauh . harapan tahun ni adelah one day kite spend time lagi . ramai kawan kawan yang kawen tahun ni . ucapan dari saya selamat pengantin baru dan semoga berkekalan hingga keakhirnya . buat yang bertunang , tahniah selangkah maju kedepan menuju ke alam perkahwinan in shaa allah . semoga doa kalian dipermudahkan semuanya .  tumpang gembira .


Walau ape yang berlaku , hidup mesti diteruskan . buat yang selalu cari pasal semoga dapat hidayah supaya janganlah buat susah orang . jaga hal masing masing . jangan dengki dengan rezeki orang . kalau bersabar , in shaa allah mungkin ade rezeki buat awak jugak . just lambat and cepat je . ok ?

senahkepoci : dah 2014 , please yang belum move on sila move on cepat . nak buat wishlist 2014 ni . tapi nanti lah . tunggu .

No comments: