About Me

My photo
" saya adalah saya . awak adalah awak . saya adalah seorang perempuan . awak adalah seorang lelaki . saya punya impian tersendiri . awak juga ada impian kan ? saya nak capai impian saya . awak nak capai impian awak . sekarang saya disini , awak disana . di kesempatan akan datang saya dan awak akan dipertemukan . jumpe nanti ! " "Sepasang kasut saya hilang sebelah , tapi saya pasti satu hari nanti saya akan jumpa kasut yang hilang itu - Awak "

alert

Pemilik blog ini sangat cuai ketika memandu keyboardnya . Oleh yang demikian , sebarang TYPO adalah amat dikesali . Kelajuan memandu adalah tahap 240 km/j . Segala kesalahan adalah amat dikesali . Sekian .

Friday, March 21, 2014

HARI SABTU

Assalamualaikum . Kite berjumpe lagi hari nie .

First of all , nak kecoh sikit la . Hari ni iols cuti . Memandangkan cuti sekolah , iols apply cuti lame sikit . Sekali apply 2 hari . So lepas tambah tolak darab bahagi , jumlah keseluruhan cuti ialah 4 hari . Tak rase gembira ke ? Mestilah sorak sakan woi ! Lame gile ! release tension lah kejap . Plan tak kemana pun , janji tak datang keje dah cukup buat melupakan kerja sementara . Alhamdulillah .

Ok , first starting cuti ni dah memacam perancangan . Tapi buat ke tidak itu belum pasti . Tungguuu . hehe

Sabtuday ,
Basuh moto done . Kemas rumah done , DIY cardboard pun done . So almost the time mase dah banyak buat keje . Kene fikir pulak nak kemas baju baju yang belambak , tudung tudung yang haru biru lipatan dia , dengan nak gosok baju kerja lagi . kemas dokumen yang sepah sepah . perghhh memacam karangan dalam kepala ni . Ha ! nampak tak kerajinan gadis ni ? Korang tak terpikat ke ? ahaha *abaikan perangai over*

Last thing wanna to share is . Dont disturb me while im in holiday mood ! Sorry .

Saturday, March 8, 2014

HARI INI

Hai , selamat hari wanita . And today wanita wanita bertiga ni exam + jalan jalan .

Start malam dok wasap wasap nak gerak pukul berape , pakai baju ape , nebes nak jawab exam , kes redah jawab exam . Semua bende dah wasap malam tu . At last macam biase janji tinggal janji . biase dah kakak ni nak tunggu adik adik jemput ni . Tahap kesabaran kakak naseb masih tahan under control . So let it be bygones .

Normal , bile tak tau jalan kite kene ikot signboard atau gune gps kan . And driver lebih percaya gps . Kite follow gps pandu arah ke lokasi . And 831pagi tiba di lokasi . Thanks gps . Cari cari parking tak de . lastly , parking jugak kat tepi jalan . Tawakal je lah . Pikir nak exam je dulu adik adik nie . Jam 12 tamat exam . ke parking . Sekali terkejut dapat surat cinta abang DBKL tu . Tabah jelah kene bayar surat cinta tuh . Melabur duet .

Exam sudah . Melabur duet kat DBKL pun sudah . time nak layan perut isi dengan mkanan yang sedap sedap lah pulak . Jom kite ke putrajaya !









Dah tatap muke muke wanita semalaysia nie ? Kami dah habis pusing sini . Tapi hmmm . ape yang menarik . macam bosan je . tak ade aktiviti . maybe bukan tempat kami . At least dah sampai . and maybe akan datang bersama anak anak untuk pengetahuan am dieorang nanti .

Lepas pusing pusing jom lah kite balik shah alam . Gps tak de so kite bantai ikot signboard je . Alhamdulillah sampai dengan jayanya . lepak dalam kereta dengan cite cite mase depan . Pastu gi round shah alam tengok kerja kosong , habis semua lorong pusing . hahaha  Hopefully ape yang kite rancang termakbul . Amin . dah , jom balik rumah . Cukup 12 jam keluar rumah . Penat badan , penat mata , penat kaki , penat poket jugak kan ? ape pun semua dah setel . Tunggu result nanti . Kalau ade rezeki in shaa allah . tak ade cube lagi .

senahkepoci : pray for #MH370 pesawat MAS yang hilang . semoga ahli keluarga mangsa tabah dan sabar dengan ape jua sebarang berita nanti .

Friday, March 7, 2014

ATIQAH SAYUTI

DEAR atiqah ,


selamat hari ulang tahun anda yang ke ** tahun . semoga segala urusan dipermudahkan semuanya . semoga berjaya mengejar cita cita dan semoga dapat genggam segulung ijazah seperti yang dirancang . 

Jom kite recap balik kenangan kite .

Mase memula kenal macam biase lah memalu sikit kan . perangai cover cover lagi . tapi lelame kepala boleh masuk kejap je kite dah boleh tayang perangai sebenar kan ? so tak payah nak hipokrit bagai . perangai sebenar lagi best . so tak de selindung lagi best . 

Kite pegi kelas balik kelas sesame . nak pegi tapau makanan kat belakang pun kadang nak same . sebab tuh kite sehati sejiwa kan . naseb lebeh baik sebab kite asal dari negeri yang same and kite diploma dari kos yang same . at least kite same same start dari mula . so kite geng lah .

Jom nyanyi lagu teman pengganti nak? ketawa bersame , menangis bersama . cukup lah tu . nanti hujan . lirik lagu tu sesuai la dengan kite . ingat mase kite same same decide nak stop study ? first kau  , then sesame bincang kite decide nak teruskan . then aku pulak giveup nak stop kau pujuk . and lastly kite sepakat daftar nama tarik diri kat HEP . itulah namanye sahabat . susah senang kite bersama . nak buat macam mane bukan jodoh kite kat situ . Rezeki kite kat tempat lain . amin .

sekarang kau pun dah sambung degree kat sane and aku tetap macam ni . one day kite kejar cite cite kite sampai dapat . and nanti kite dating cite gosip gosip eh . lame giler tak gosip dengan admire HK ni . ciom awek ni kang . hahaha


nah , hamik kek ni buat tatapan . tak dapat nak pos lah . tapi in shaa allah hadiah HK wajib pos . ape dia hadiah nye ? suprais la kan . janji Hk aku tak lupe . tunggu tau . 


Thursday, March 6, 2014

HK MOOD IS COMING

Mari mari kite story panjang panjang .

HK . hello kitty .

Apa yang buat mood HK ni datang tetibe ? jangan tak tau . bulan 3 ni bulan kawan i peminat HK tau . one yang paling penting ialah ingat slogan " INGAT HK INGAT ATIQAH" . memang sampai sekarang slogan tuh melekat kat otak . itu baru sweet kan ?

sempena bulan 3 bulan HK bagi i , dah cuci mate dekat insta yang hastag hellokitty . Dan dengan itu makin memberontak hati nak kaut semua benda . poket tengah 0 , ade hati nak kaut semua . So , pujuk hati , sabar sayang . kite grad one by one . buat collection sampai pengsan .

Bulan ni i grab casing iphone dulu . design 1 by myself and one by his design . Macam mane design dia ? Supraiseeeeeee . Tunggu update lah bile casing dah delivery eh . Sabar tau . I yang order pun dah tak sabar nak pakai . Tapi owner belum sempat nak print lagi . Kalau tak memang nak suh pos sekarang jugak . Tapi kite jangan kejam sangat kan dengan orang . so , tunggu turn . Payment semua dah setel . Tunggu nak print dan hantar ! sabar 3 hari lagi .

Bulan 3 kawan baik yang sambut hari jadi ade 2 orang . yang sorang ofkos admire HK , lagi sorang giler RunningMan . Siape mereka ? okey tunggu update jugak . Jangan gelojoh . one by one .

bye . assalamualaikum .

senahkepoci : bile turn birthday kawan , start otak pening nak pk nak bagi ape kan . biase perempuan lah . laki nak heran ? memang tak lah . sorry .

HILANG

Hai , assalamualaikum .

Lamanye lah kan menghilang . hari tuh kate nak aktif blog balik . at last same je macam dulu . hangat taik hayam je ! Biaselah kerjaya dengan jadual yang sangat busy . sebab tuh hangat hangat taik hayam je . Tapi tetap bersemangat nak update kengkadang . Kene curik mase sikit .

Ape pun uols jangan risau , blog ni akan bernyawa selagi tuan blog bernyawa in shaa allah .

Tunggu update akan datang .